Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Χρυσός, Πλατίνα, Άργυρος...... Χρόνια πολλά!!!


Αρχικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μου στάθηκαν (με ένα μήνυμα στην ανάρτηση ή στο προσωπικό μου mail), σε όσους έστω και νοερά έστειλαν τις ευχές τους, γιατί έπιασαν. Είδα φως, οπότε έσπασε λίγο η μαυρίλα που με περικύκλωσε.
Δεν έχω την δυνατότητα να απαντήσω στον καθένα χωριστά, οπότε θέλω να τονίσω πως τα μηνύματα όλων ήταν ανάσες δροσιάς (όποτε μπορούσα να μπαίνω στο ιντερνέτ και να τα διαβάζω).
Ακόμα δεν μπορώ να μπαίνω όσο συχνά θέλω και να παρακολουθώ τις αναρτήσεις και να έχω αυτή την ξεχωριστή επαφή με όλους εσάς που με τον πλούτο του κόσμου σας γεμίζατε πολλά από τα κενά μου. Σε αυτόν εδώ τον χώρο, αν και είναι αρχές τον έχω εγκαταλείψει (αναγκαστικά), παρόλα αυτά γνώρισα ανθρώπους με πολλά ταλέντα, όχι μόνο καλλιτεχνικά, αλλά και ταλέντα ψυχής. Γιατί είναι ταλέντο να μπορείς να ζεστάνεις με ένα καλό σου λόγο την ημέρα του συνανθρώπου και ας μην τον ξέρεις, και ας μην μοιράστηκες ποτέ μαζί του στιγμές καθημερινές.


Κάτι από εμένα :

  • Δώσε ένα ζεστό χαμόγελο στον περαστικό δίπλα σου, σίγουρα θα του φτιάξεις τη μέρα.
  • Πες μια ζωηρή καλημέρα στον περιπτερά, στον μπουφετζή που σου φτιάχνει τον καφέ, στον οδηγό του λεωφορείου, σίγουρα η θετική ενέργεια που θα του στείλεις θα στη γυρίσει διπλά, χωρίς να σου πει ή να κάνει τίποτα, απλά και μόνο με την σκέψη του.
  • Ρίξε κάποια από τα ψιλά που κουδουνίζουν στην τσέπη σου σε αυτόν που σου απλώνει το χέρι, ακόμα και αν είναι τα τελευταία σου, να είσαι σίγουρος ότι στο επόμενο τετράγωνο θα σου ρθει χαρτονόμισμα.
  • Μην ψιθυρίζεις δισταχτικά ή σαν να λες κάτι κακό, μέσα από τα δόντια σου, το «σ’ αγαπώ». Φώναξε το σε όσους γεμίζουν την καθημερινότητά σου, το σπίτι σου. Μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να δώσεις σήμερα, γιατί όταν θα τους χρειαστείς, απλά δεν θα είναι εκεί.
  • Μπες στο κλίμα των γιορτών, στο ρυθμό της αγάπης, της χαράς, του χορού, κάνε για λίγες μέρες τη ζωή σου πανηγύρι. Δεν ξέρεις πως όταν τραγουδήσεις δυνατά και κάνεις πως χορεύεις και λιγάκι το σκοτάδι αρχίζει και αραιώνει τη μαυρίλα του; Απλά δοκίμασε το….
  • Βρες τρόπους να κρατάς την ηρεμία της ψυχής σου, σίγουρα υπάρχει κάτι που σε ηρεμεί και αν δεν το βρήκες ακόμα, ψάξτο με όση δύναμη έχεις. Μόλις το ανακαλύψεις θα δεις πόσο μαγικός μπορεί να γίνει ο κόσμος σου.
  • Φέτος τα Χριστούγεννα και για όλες τις γιορτές κάνε κάτι για σένα ... πέτα τα σκουπίδια που μαζεύεις με επιμέλεια καθημερινά: θυμό, μίσος, ζήλεια, αχαριστία, πλεονεξία, φανατισμό, φόβο, ΕΚΔΙΚΗΣΗ….
  • Και στόλισε το «σπίτι» σου με ευωδιαστά άνθη: αγάπη, ελπίδα, όνειρα, υπομονή, ευχή, εμπιστοσύνη, πίστη, ανθρωπιά, ειρήνη (πνευματική).


Από καρδιάς ότι, μα ότι είναι καλύτερο να συμβεί για τον καθένα. 
Ευχή μου να βιώσει εσωτερικά όλος ο κόσμος το νόημα και την ουσία της μεγάλης αυτής Γιορτής, να παραδειγματιστούμε όλοι από τα ζώα της ταπεινής εκείνης φάτνης και ας έχουμε για φάρο και οδηγό τον φωτεινό αστέρα....
εικόνα από το διαδίκτυο

Και μην ξεχνάτε να φροντίζετε τα πολυτιμότερα μέταλλα σας.
Χρυσός: Υγεία
Πλατίνα: Αγάπη
Άργυρος: Υπομονή

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ , ένα ευτυχισμένο και καλύτερο 2015

Υ.Γ: Δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να αφιερωθώ στο εγκαταλελειμμένο μου σπιτάκι και να ανοίξω ξανά την πόρτα του να φιλοξενήσει κόσμο, ελπίζω σύντομα. Ως τότε μου λείπει η επαφή μαζί σας, μου λείπει η δυνατότητα να εκφράζομαι και να αποφορτίζομαι γραπτώς. Μα χαίρομαι που ακόμα και στη σιωπή μου υπάρχουν άνθρωποι που με στηρίζουν.


Τα φιλιά μου και την αγάπη μου :-)


 λατρεμένο- διαχρονικό που ποτέ δεν το ββαριέμαι σε συνδυασμό με τα πιγκουινάκια σκέτη τρέλα....

32 σχόλια:

  1. Αγαπημένη Νίκη χαίρομαι τόσο πολύ που είσαι καλά ,πάντα σε σκεφτόμουν,.
    Ευχομαι απο καρδιάς Καλά Χριστούγεννα γεμάτα υγεία και αισιοδοξία ό,τι επιθυμείς να γίνει πραγματικότητα.Πολλά πολλά φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Μεταξία μου για τις ευχές σου, αλλά και για τα δευτερόλεπτα που διέθεσες με το να με σκέφτεσαι, είναι σημαντική πηγή θετικής ενέργειας!
      Καλή χρονιά εύχομαι και από δω σε σένα και την οικογένεια σου, ότι καλύτερο να έρθει για όλους μας.
      φιλάκια πολλά !!! :-))))

      Διαγραφή
  2. Νικη μου πολύ ωραίο το τρίπτυχο!
    Καλά χριστούγεννα απο καρδιάς, με υγεία και αγάπη!
    Να περάσετε υπέροχα!
    Πολλά φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε το τριπτυχό μου, είναι ο οδηγός μου τα τελευταία χρόνια του εσωτερικού απολογισμού μου.
      Καλή χρονιά να σου ευχηθώ γλυκιά μου Αριάδνη και από δω, ότι καλύτερο στον κόσμο μας από σήμερα κιόλας!
      φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα και καλά Χριστούγεννα! :) Πολλά γλυκά φιλιά και να είσαι καλά. Μας λείπεις :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Πέτρα μου.
      Χαίρομαι που σε τόσο λίγο διάστημα γνώρισα τόσους καλούς και θετικούς ανθρώπους -άσχετα αν έχουν κοφτερή γλώσσα στο χώσιμο χιχιχιιχι, εγώ είμαι η τυχερή που απολαμβάνω την καλοσύνη τους, γιαυτό και χαίρομαι που σας έλειψα (χιχιχιιχ)
      φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  4. Νίκη μου, όλα καλά θα πάνε, θα δεις!!! Χρόνια πολλά, με υγεία και αγάπη, κορίτσι μου!!! Σε σκέφτομαι :)) Σε φιλώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου ότι είχα να σου πω το είπα στο "σπιτάκι" σου. Είσαι υπέροχη και να ξέρεις ότι είμαι δίπλα σου.... εγώ και πολλοί άλλοι!
      Σε φιλώ γλυκά και θα δεις ότι γρήγορα ο νέος χρόνος θα σβήσει τα σημάδια τα παλιά :-)

      Διαγραφή
  5. Νίκη μου η ανάρτησή σου έχει νότα αισιοδοξίας και είναι καλό , έστω και αν ακόμα δεν είσαι έτοιμη , πάρε το δικό σου χρόνο και μακάρι καλή μου να έρθουν πολλά καλά για σ΄ένα και όλον τον κόσμο !!!Καλές γιορτές να έχεις και έστω και αν λείπεις , να είσαι καλά μόνο
    Σε φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ από καρδιάς Νικόλ μου ( ή προτιμάς το Μαρία;) Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη κα αφθονία σε σένα και την οικογένειά σου και εννοείται δημιουργική και καλλιτεχνική γιατί σου πάει!
      Ναι είμαι πιο αισιόδοξη και πιο δυνατή, Δόξα τω Θεό, ελπίζω να ήρθε η ώρα να επανέλθω, θα το δείξουν οι επόμενες μέρες.
      Να περνάς καλά, φιλάκια πολλά και μια ζεστή αγκαλιά :-)

      Διαγραφή
  6. Νίκη μου καλές γιορτές με υγεία, ευτυχία και χρώματα. Εύχομαι το 2015 να 'ναι για σένα μοναδικό και να σου φέρει ότι πραγματικά ποθείς.
    Σε γλυκοφιλώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ κουκλάκι μου. Εύχομαι και για σένα το 2015 να είναι ότι ομορφότερο σου έχει τύχει μέχρι τώρα στη ζωή σου.
      Ελπίζω να πέρασες τόσο όμορφα στις γιορτές όσο ενθουσιώδης τις περίμενες.
      Φιλάκια πολλά και να κρατάς πάντα αυτήν την υπέροχη νότα αισιοδοξίας και χαράς που διαβάζω και γνώρισα μέσα από την έκφρασή σου :-)

      Διαγραφή
  7. Νίκη μου έψαχνα το e-mail σου εδώ αλλά δεν το βρήκα για να σου στείλω!
    Εύχομαι όλα να είναι αντιμετωπίσιμα και να έχεις μεγάλη δύναμη ψυχής!!
    Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Κατερινάκι μου γλυκό. Υγιής, ευτυχισμένος, δημιουργικός και πιο ανθρώπινος ο καινούργιος χρόνος για σένα και τους ανθρώπους που αγαπάς.
      Φιλάκια πολλά :-)
      (lachesis.moira2@gmail.com)

      Διαγραφή
  8. Χρόνια πολλά Νίκη μου!
    Εύχομαι να είσαι δυνατή και γερή! Αυτό!
    Φιλάκια πολλά ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστάκι μου, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, αυτά τα δύο είναι τα σημαντικότερα αυτή τη στιγμή στη ζωή μου.
      Ανταποδίδω και από καρδιάς να σου έρθει στον χρόνο και στα χρόνια που έρχονται ότι καλύτερο
      φιλάκια πολλά :-)

      Διαγραφή
  9. Χρόνια πολλά Νίκη μου!! Πέρασα να σου ευχηθώ να ανατείλει ένα αισιόδοξο και γεμάτο φως αγάπης κι ανθρωπιάς 2015 για σένα και την οικογένειά σου!! Να σαι γερή, δυνατή κι όσο μπορείς να χαμογελάς μέσα στις δυσκολίες της ζωής!! Μακάρι να ναι πολύ περισσότερες οι φωτεινές μέρες κι αν έρχονται σκοτάδια να τα διαλύεις με σκέψεις αγάπης για σένα πρώτα!!
    Καλή κι ευλογημένη Πρωτοχρονιά να χεις!! Σε φιλώ γλυκά!!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγκίνησε πολύ το μήνυμα σου και οι ευχές σου κοριτσάκι μου. Από καρδιάς σε ευχαριστώ και εύχομαι ο Θεός να σου ανταποδώσει στον καινούργιο χρόνο τα δεκαπλάσια από αυτά που δίνεις.
      Καλή και ευλογημένη χρονιά για σενα και την οικογένειά σου επίσης.
      Σε φιλώ και σε αγκαλιάζω θερμά! :-)

      Διαγραφή
    2. Να σαι καλά Νίκη μου και πάντα να χαμογελάς!! Πολλά πολλά φιλιά κι αγκαλίτσα!!
      Να χεις ένα ξεκούραστο σ/κ καλή μου!! :))

      Διαγραφή
  10. Πολλές πολλές ευχές για ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2015.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Πέτρο μου. Ένας καλύτερος χρόνος για όλους μας, πιο ανθρώπινος και πιο δημιουργικός για τα παιδιά του σήμερα και του αύριο!
      φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  11. ήρθα να ευχηθώ μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία και ευτυχία και ότι επιθυμείς ..να είσαι παντα καλά πολλές ευχές απο καρδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Νικόλα μου, ευχές καρδιάς είναι πάντα καλοδεχούμενες :-)!

      Διαγραφή
  12. Αγαπημένη μου Νίκη ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχεις και όπως την επιθυμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου ανταποδώσω και εδώ τις ευχές Μαράκι μου! Καλή χρονιά σε όλους μας :-)

      Διαγραφή
  13. Νίκη μου Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σου εύχομαι με Υγεία και ότι επιθυμεί η καρδούλα σου! Καλή δύναμη σε όλα (θα με συγχωρήσεις γιατί δεν γνωρίζω τι έχει συμβεί)...
    Όταν έχουμε μέσα μας τον Θεό και την πίστη όχι σύμφωνα με όσα μας "διδάσκουν" αλλά σύμφωνα με την αγνή αγάπη, τότε όλα γίνονται ομορφότερα και καλύτερα!
    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει σημασία Κατερίνα μου τι συμβαίνει, ο καθένας κάνει τον αγώνα του, σημασία έχει ότι υπάρχουν άνθρωποι με ψυχή, άνθρωποι που με μια ευχή-όπως η δική σου- δίνουν κουράγιο και δύναμη !
      Σευχαριστώ πολύ λοιπόν από καρδιάς για όλες τις ευχές σου που με συγκίνησαν τόσο!!!
      Είσαι ένα γλυκό κορίτσι, εύχομαι ο Θεός να σου δώσει όλα όσα σου αξίζουν!
      Φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  14. Νίκη μου Χρόνια Πολλά,
    ευχομαι η νέα Χρονιά να είναι γενναιόδωρη μαζί σου, όπως είσαι γενναιόδωρη και εσύ!
    Με άγγιξαν πολύ τα όσα έχεις γράψει! Είναι τόσο απλά αλλά κουβαλούν το μυστικό της ευτυχίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινα μου σ'ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου! Το μυστικό δεν ξέρω αν το βρήκα, μα αν τα κατάφερα όπως λες γιατί δεν μπορώ να το εφαρμόζω πάντα; οεο; χαχαχαχα
      Καλή χρονιά και σε σένα και να χαίρεσαι τους άντρες σου :-)

      Διαγραφή
  15. Είδες κι εγώ εκτός κλίματος και διαβάζω καθυσεριμένα την όμορφη ανάρτησή σου. Όλα θα γίνουν καλή μου, όλα και τελικά οι καρδιακές ευχές των καλόψυχων ανθρώπων έχουν περισσότερη δύναμη από όσο πιστεύουμε. Να ναι καλά όλοι όσοι μας παραγόρησαν στα ζόρικα... φιλάκια καλή μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή