Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Καλή εβδομάδα χωρίς τηλεόραση!



Κάθε φορά που ανοίγω την τηλεόραση βρίσκω λόγους για να συγχύστω. Τους βαρέθηκα όλους πια!  Με τα ψέματά τους, την προπαγάνδα τους, με τον προσηλυτισμό με με με…ΕΛΕΟΣ πια, αφήστε μας ήσυχους…πόσο καιρό έχουμε να ακούσουμε κάτι θαυμάσιο στις ειδήσεις ή στις εκπομπές ενημέρωσης; Ακόμα και εκείνες τις εκπομπές που κάτι πάνε να δείξουν ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, προβάλλοντας απλούς ανθρώπους, εκπέμπονται μετά τις 00:00…. –χαιρέτα μας τον πλάτανο- όπως λένε και στο χωριό μου… ποιος θα ξημερωθεί για να τις δει;
Μα τι λέω!
Η ανεργία έχει ανέβει στα ύψη, δεν υπάρχουν τάχα ξενύχτηδες;!
Δεν ξέρω πια είναι η λύση-αν ήξερα μάλλον θα ψηνόμουν να γίνω πολιτικός- όμως ξέρω ότι μέρα τη μέρα χάνουμε τις αξίες μας, τον ανθρωπισμό μας, τις ευαισθησίες μας, τα πιστεύω μας, τις παραδόσεις μας…όλα! Και ποιος πρέπει να τα κρατήσει στέρεα, αν όχι ο καθένας χωριστά για πάρτη του;
Προσωπικά αποφάσισα να μην τρελαίνομαι άλλο με όλα αυτά, όταν είμαι στο χώρο και παίζει η τηλεόραση, απλά φεύγω, όταν είμαι μόνη ποτέ δεν την ανοίγω· να ακούσω τι; Τι έχει να μου προσφέρει;
Έτσι διαβάζω, γράφω, μιλάω με όλους εσάς εδώ μέσα, παρακολουθώ την αδερφή μου να κάνει πρόβα τα τραγούδια που μαθαίνει και καμιά φορά άμα λάχει ρίχνω και καμιά στροφή, όπου μπορώ τη στηρίζω και τη συμβουλεύω, που και που αγγαρεύω τη μαμά να μου μάθει να πλέκω-πραγματική ψυχοθεραπεία το πλεκτό για όσους δεν το δοκίμασαν-ακούω μουσική, ενίοτε τραγουδάω η ίδια-κυρίως όταν το σπίτι είναι άδειο- κάνω γυμναστική, όποτε θυμάμαι και χαίρομαι, γενικά υπάρχουν πράγματα να ασχοληθώ στο σπίτι χωρίς να αποβλακώνομαι από το κουτί που κατέληξε των ηλιθίων…..
Δεν θέλω να γεμίσω την ψυχή μου με οργή και όταν ακούω ειδήσεις εξοργίζομαι, δεν θέλω να χάσω έστω και την ελάχιστη αθωότητα που έχει μείνει εγκλωβισμένη στην ψυχή μου-αν έχει μείνει- δεν θέλω να χάσω τον ρομαντισμό μου και την ευαισθησία μου που με συγκρατούν και συγκροτούν ως άνθρωπο να μην λυγίσω, να μην απελπιστώ.
Δεν θέλω να χάσω τη δύναμή μου, το Θεό μου.

Καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι μας, φίλοι και μη…
Να χτίσουμε «σπίτια» αγάπης, χαράς και συναδελφικότητας μέσα και έξω του διαδικτυακού χώρου, ΚΥΡΊΩΣ έξω!
Φιλάκια σε όλους και ευχαριστώ από καρδιάς όσους με υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν στα «σπίτια» τους, εύχομαι και το δικό μου να τους ανταποδώσει τα ίσα!

13 σχόλια:

  1. Εμένα ανοίγει μονάχα ΣΚ μεσημέρι για να δω τα χιλιοπαιγμένα φιλαράκια και το Bing Bang! Δεν έχει άλλο!
    Από τότε που το έκανα ζω πολύ στην πραγματικότητα!
    Να'σαι καλά κορίτσι μου ,...Νίκη διάβασα κάπου;
    Φιλάκια! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό Αριστέα... ζούμε στην πραγματικότητα...
      Ναι το όομά μου είναι Νίκη.
      Καλό ξημέρωμα

      Διαγραφή
  2. Σπάνια την ανοίγω..

    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ σε λίγο θα λέω Γιώργο όπως πάω ότι σπάνια ανοίγω και το internet... καλό υπόλοιπο να έχεις (το δικό μου είναι ήδη δύσκολο)..
      Φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Καλημερα φιλη!
    Εγω ανοιγω την τηλ αναγκαστικα καποιες φορες αλλα δεν τη παρακολουθω, ισα ισα να ακουγεται θελω για να αισθανομαι παρεα στο σπιτι!

    φιλακια πολλα! καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το πάθαινα Κική μου όσο ζούσα στις μεγαλουπόλεις...τώρα που είμαι στο χωριό το σπίτι είναι γεμάτο...ασφυκτικά καμιά φορά...χιχιχι..
      Καλό ξημέρωμα να έχεις ..σε φιλώ

      Διαγραφή
  4. Κι εγώ δεν δεν είμαι της τηλεόρασης.
    Καλή βδομάδα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ είχες πιάσει το νόημα πολλάαα χρόνια πριν-προ κρίσης- και γι'αυτό είσαι ήρεμη! Καλό ξημέρωμα,!!!!! φιλάκια γιαβρίμ' :-;

      Διαγραφή
  5. ευτυχως που γινομαστε περισσοτεροι , καλο υπολοιπο βδομαδας !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό είναι καλό ή κακό τελικά, γιατί στο τέλος θα γίνει τσουνάμι και μεις στην καρακοσμάρα μας.. καλό υπόλοιπο και σε σένα Marilise, φιλάκια

      Διαγραφή
  6. Ρε παιδιά, εγώ πέφτω στην παγίδα της τηλεόρασης, κυρίως επειδή έχω "βίτσιο" με τις αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου, κι η τηλεόραση (δυστυχώς) βοηθάει στο να διαμορφώσω άποψη για τα (φαιδρά συνήθως) άτομα που σχολιάζω. Καλό βραδάκι και να είσαι καλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ Πετρα μου καλά κάνεις και πέφτεις στην παγίδα γιατί απολαμβάνουμε τον τρόπο που περιγράφεις τα πολιτικά δρώμενα και επίσης μαθαίνουμε τις νέες εξελίξεις...κάποιος πρέπει να κάνει και αυτό το έργο (αλλιώς πως θα μάθαινα η "αμορφωτη" για το voucher;). Καλό ξημέρωμα φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή